NEW – CER Media Marina Pure Blocks !

550 354 Reef Gems

NEW – CER Media Marina Pure Blocks !

Ben je het ook beu om steeds een gevecht te moeten voeren tegen nitraten, maar heb je geen plek in je sump om een wierenfilter te installeren ?
Dan hebben wij een goed alternatief voor je : de CER MEDIA MARINEPURE BLOCKS.
Deze blokken zijn ideaal om de nitraatreducerende bacteriën te kunnen huisvesten.
Diep in het binnenste van deze blokken vinden zij de ideale leefomstandigheden, terwijl op de buitenranden van de blok de gewone nitrificerende bacteriën er hun 5 sterren resort vinden.

Heb je je altijd al afgevraagd of het wel nut heeft om allerlei bacterieflesjes toe te voegen?
Twijfel je soms aan het nut van toevoegingen met nitraatreducerende bacteriën omwille van de specifieke omgeving die ze vereisen ?
Wel, twijfel niet langer, wij stellen aan u voor : De CERMEDIA MARINEPURE BLOCKS.
Deze blokken zijn speciaal ontworpen om al die verschillende bacteriën zo optimaal mogelijk te huisvesten.
Met een oppervlakte dat ruim 10x hoger ligt dan bij concurrerende materialen (oa siporax) bieden zij alles wat onze dierbare bacteriën maar kunnen wensen.
De buitenlaag bied plaats aan de zuurstofminnende nitrificerende bacteriën, zodat deze hun werk optimaal kunnen doen.
Toevoegingen zoals Microbe lift nite out of Prodibio biodigest ed hebben nu wel degelijk zin.
Met de immense oppervlakte die er nu is bijgekomen dank zij het blok, kunnen al deze vers toegevoegde bacteriën zich direct op een voor hun ideaal geschikte plaats vestigen. Ook koolstofdoseringen zullen nu een veel groter effect hebben, dankzij de immense bacteriepopulatie waaraan het blok onderdak kan bieden.
Dieper binnenin het blok heerst een andere, stromingsarme en zuurstofarme omgeving, ideaal voor nitraatreducerende of denitrificerende bacteriën om zich te kunnen huisvesten.
Toevoegingen van denitrificerende bacteriën, in het bijzonder de Microbe lift Special blend, zijn nu pas echt zinvol. De toegevoegde bacteriën zijn zeker dat ze een voor hun ideaal onderkomen zullen vinden in het blok, in plaats van af te sterven in de voor hun minder gunstige omgeving van een zuurstofrijk rif.
Het blok bereikt haar maximum werking na ongeveer 6 maanden, en is voldoende om een 250L aquarium nitraatarm te houden.